Dřevo je láska aneb Řemeslo u WoodCrew

Prohlédni si všechny dřevěné doplňky, které vyrobili WoodCrew

IMG_8876

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za každým kusem rukodělného výrobku je příběh, příběh tvůrce a rodiny, která do něj vložila kus sebe, kus svého času, radosti z tvorby, svůj um. 

Ráda bych Vám přiblížila tvůrce, se kterými tvoříme dekorace a doplňky pro naše Doladěno.cz

Když jsem začala přemýšlet nad konceptem Doladěno, nad tím, odkud budou pocházet dekorace, které vám chci nabízet, začala jsem hledat drobné české tvůrce jejichž tvorba mi bude blízká. Jedni z prvních, se kterými to dokonale zapadlo a sedlo byli Terezka a Kuba z WoodCrew. Rodina z Orlických hor, která zpracovávání lokální dřevo. Kromě schodů a velkého nábytku tvoří také prkénka a to bylo přesně to, co jsem si přála. 

Na začátku to byly tři designy dubových prkének, dnes spolu tvoříme podnosy, tácky, a prkénka, které jsou součástí vašich útulných domovů.

 

Zeptala jsem se Terky a Kuby na pár otázek, týkajících se jejich řemesla. 

Tady jsou jejich myšlenky...

Svatba-188

 

1 . Co Vás na Vašem řemeslu nejvíc baví?
Chvíle, kdy výrobek získává svoji finální podobu. Ale v podstatě celý ten proces, kdy se kus dřeva mění v něco užitečného. A taky ta vůně dřeva, to je radost. 


2. Co pro Vás znamená spokojený zákazník?
Zákazník, který se rád vrací. Když naše výrobky splní všechna zákazníkova očekávání a dělají mu radost.


3. Jak dlouho trvá vyrobit jeden Váš typický výrobek?
Prkénko – málokdo vnímá to, že celý výrobní proces vyžaduje čas. Od pokácení stromu až k finálnímu výrobku to může trvat třeba 2-3 roky. Ale co se týče samotné práce v dílně, tak řekněme, že jedno prkénko trvá cca 1,5 hodiny v závislosti na celkovém množství, které se vlastně vyrábí. Nejde o to jenom nařezat prkénka, ale dřevo si musíme nějakým způsobem obstarat, někde ho skladovat, poté ho různě přebírat a najít ten vhodný kousek právě pro daný produkt. Proces samotné výroby poté vyžaduje hned několik různých činností a my musíme vzít každé prkénko x krát do ruky.


4. Co/kdo je pro Vás inspirací?
Náš mistr – náš tatínek, který má neustále spoustu sil a se vším si umí poradit.


5. Co je Váš největší úspěch týkající se tvorby?
Spolupráce s Doladěno. 


6. Co cítíte, když vidíte své výrobky u spokojených zákazníků, na fotkách FB nebo IG?
Pokud je spokojený zákazník, tak jsme spokojeni i my. Takže cítíme příjemný pocit uspokojení.

 

Děkujeme Terce a Kubovi za spolupráci, za to, že vždy vyhoví našim představám. Spolu s nimi vytváříme prkénka a podnosy s příběhem, kvalitně zpracované a použitelné na spoustu způsobů. A pokud chcete mít tyhle skvosty doma, nahlédněte na Masivní dřevěná prkénka a podnosy

 

Monika

 IMG_9031

 

 

Zpět do obchodu