Proč nakupovat lokální výrobky?

Nákupních možností je dnes od kamenných obchodů až po nepřeberné množství eshopů tolik, až člověk neví, kde vlastně nakoupit.

Co je pro Tebe vlastně důležité v rozhodování o tom, zda daný výrobek koupit tam či jinde? Stačí se rozhodovat o ceně? Kvalitě? Nebo nakupuješ impulzivně, bez hlubších úvah? 

Právě kvůli množství obchodů a produktů, o jejichž původu nevíme vůbec nic, jsem se rozhodla založit eshop, kde si můžete být jisti tím, že cokoliv si zde koupíte, pochází z České republiky. 

fotostudio (3 of 31)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A proč tedy nakupovat lokální výrobky?

Zde je podle mě 5 nej důvodů:

  1.     Podpora lokálních tvůrců- to, že podporujeme českou ekonomiku, české rodiny, konkrétní tvůrce, lidi, kteří tráví nad výrobky svůj čas a věnují mu lásku a péči je dostatečný důvod, proč se nad nákupem lokálních produktů jakékoliv oblasti zamýšlet.
  2. Etika výroby a ekologie- Co se děje tam, kde se vyrábí většina produktů které si můžeme nakoupit v obchoďácích? Možná to raději ani vědět nechceme. Lokální produkty vyrobené s láskou a nadšenám k řemeslu v sobě nesou čistou energii. A tu také šetříme, když nekupujeme produkty, které se převáží přes půl světa. Koupit jeden lokální produkt je sice malý krůček, ale začít musíme od nich. 
  3.    Originalita a kvalita výrobků- všechny produkty, které u nás koupíte jsou nejenom lokální, ale většina je ručně vyráběna. Každý jeden výrobek projde pod rukami tvůrců nejednou. Každý je originál, který nese příběh. Žádný kus dřeva není stejný, každý ručně vytočený hrníček je zkrátka Tvůj originál, kterému někdo věnovat to nejlepší ze sebe.
  4. Osobitost a kontakt- návaznost na výrobce a transparentnost. To, že znáš cestu Tvé nové dekorace, Ti domů přinese víc, než jen věc, kterou si koupilo tisíce  procházejících tím stejným nákupním centrem.
  5.   Dobrý pocit- a když se všechny tyhle racionální důvody dají dohromady, je z toho vážně dobrý pocit. Pocit, že jsem nákupem jednoho produktu dokázal víc, než jen utratit peníze. Že jsem mohl podpořit konkrétní projekt, konkrétní rodiny. V zájmu sebe, v zájmu přírody, v zájmu lidskosti. 

Kateřina Jašková - blogerka 

"Ráda nakupuji od českých tvůrců nejen kvůli tomu, že chci podpořit rukodělnou výrobu a jejich talent. Ale také proto, že vím, kdo danou věc vyrobil a dal do něj kus svého srdce. Každý kousek je originál a to mě baví. Takovými věcmi se moc ráda obklopuji a vnímám jejich energii. "

 

Karolína Komárková- maminka na mateřské dovolené

"Ačkoliv je v dnešní době nadbytek výrobků. tak já upřednostňuji originalitu a především původ těchto výrobků. Chci podporovat místní řemeslníky a mít kolem sebe dekorace z těch nejkvalitnějších materiálů z našeho okolí. A to vše jde ruku v ruce, když bydlíme na tak krásném místě a máme kolem sebe úžasné lidi. "

 

Zdeněk Cába- influencer- bydlení, design

"Důvodem proč nakupuji u malých lokálních tvůrců je především kvalita produktů, podpora české ekonomiky a v neposlední řadě i zajimavý příběh, který stojí za každým jedním výrobkem. Je krásné vidět, že se lidé opět vrací k řemeslu a nebojí se jít za svým snem."

 

Krásný den a spoustu nákupů, ze kterých budeš mít radost, 

Monika 

 

 

Zpět do obchodu