Jak se starat o dřevěné výrobky?

Jak mít stále krásná dřevěná prkénka a tácky?

 

IMG_2557

Dřevěná prkénka, tácky nebo talíře jsou nádherným přírodním doplňkem. Chceme- li je používat a zachovat jim jejich výrazný a hezký vzhled co nejdéle, je potřeba se o ně patřičně starat a pečovat o ně. 

A proto, že se mi množí dotazy, jak na to, sepsala jsem pro vás pár mých osvědčených tipů, jak na to, aby vám dřevěná prkénka dělala stále radost. 

 

  • Prkénka jsou určená k servírování. Doporučuji ale nenechávat na nich servírovaný pokrm déle, než po dobu servírování. Tedy po každém použití ihned prkénko očistit. 
  • Fleky, které na prkénku po servírování zůstanou se postupně vstřebají. Nezůstávají napořád. I tak doporučuji vyhradit si jednu stranu k servírování a druhou mít na vystavování.
  • Dřevu nesvědčí přílišné máčení ve vodě. Doporučuji jen jemně otřít vlhkým hadříkem. 
  • Pokud se po čase zdá dřevo suché, nevýrazné nebo příliš flekaté, je možné kápnout na prkénko potravinářský olej, třeba olivový a obnovit tak jeho vzhled. Dřevo získá opět ochrany film a barva se zvýrazní.
  • A pokud je prkénko poškozené třeba od nože nebo má na sobě výrazné fleky, je možné jej nejdříve jemně přebrousit- postačí brusný papír a poté ošetřit olejem. 

 

IMG_9031P4171320P4171324

 

Pokud se k dřevěným doplňkům budeme chovat s láskou a budeme jim věnovat jemnou péči, vrátí nám to svojí dlouholetou krásou a jedinečným vzhledem. Vždy je však potřeba počítat s tím, že dřevo je zkrátka přírodní materiál.

 

Všechna naše řemeslná prkénka, podnosy i tácky jsou vyráběna z masivního dubového nebo jasanového dřeva z našich lesů a ošetřena olejem vhodným pro styk se suchými potraviny. 

Pro inspiraci k jejich využití sledujte naše sociální sítě. 

A pokud vás bude cokoliv zajímat nebo budete chtít poradit s výběrem, neváhejte mi napsat.

 

S láskou, 

 

Monika 

 

 

Zpět do obchodu